Voor werknemers

Een (dreigend) conflict met je werkgever is nooit fijn. Dat snappen we. Je baan is immers één van de belangrijkste zaken in je leven. Of het nu om je salaris, ziekte of zelfs ontslag gaat, wij kunnen je helpen. Vaak is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt of je werkgever doet vermoeden. Het kan dus nooit kwaad om te informeren naar je juridische mogelijkheden.

2022-07-bastiaan-20

Hoe wij werken

Veel werknemers denken dat ze pas een jurist moeten inschakelen als er een rechtszaak dreigt. Of dat een jurist inschakelen ervoor zorgt dat de verhoudingen op scherp komen te staan. Dan kunnen we je geruststellen: dat is niet zo. Althans, dat zou zo moeten zijn. Onze aanpak is erop gericht om tot een harmonieuze en gezamenlijke oplossing te komen. Niet hard tegen hard en zonder ‘moddergooien’. Uiteraard zonder jouw rechten uit het oog te verliezen. Jouw wens is doorslaggevend. Niet het hoogst juridisch haalbare. Oftewel, de beste deal voor jou.

Wij geven juridisch advies over hoe je de situatie het beste kunt aanpakken en waar je recht op hebt. Mocht een rechtszaak onvermijdelijk zijn, dan helpen we je ook hierbij. Wees gerust, meestal is dit niet nodig.

Ontslag

Met ontslag geconfronteerd worden is nooit leuk. Maar het hoeft niet altijd dramatisch af te lopen. Als werknemer heb je namelijk verschillende rechten om het ontslag aan te vechten of tot een prettige oplossing voor beide partijen te komen.

Een werkgever zal in 9/10 gevallen het ontslag via een vaststellingsovereenkomst (vso) willen regelen. Dit betekent dat je onderlinge afspraken maakt over het ontslag. En dit betekent dus ook dat jij een stem hierin hebt, want zonder jouw handtekening geen ontslag. Teken dus nooit zomaar en vraag altijd juridisch advies!

Bastiaan
2022-07-bastiaan-22

Kosten

En de kosten dan? Juridisch advies is toch duur? Uiteraard kost juridisch advies geld, maar dit hoeft niet altijd duur te zijn. Wij werken zoveel mogelijk met vaste prijzen, zodat je zo veel mogelijk van te voren weet waar je aan toe bent. Daarnaast kunnen wij in veel gevallen afspraken maken met je werkgever over het vergoeden van juridische kosten. Dan kost het jou dus (bijna) niets. Tot slot is het belangrijk om de voordelen tegen de nadelen af te wegen.

Als jij je baan verliest zonder enige vorm van schadevergoeding, dan is dat uiteindelijk veel duurder dan die jurist. Bovendien: een intake is altijd kosteloos! Als wij geen juridische mogelijkheden zien, dan bespreken we dit ook open en eerlijk vooraf.

Neem vrijblijvend contact op.

MeesterRecht.nl biedt begrijpelijk en toegankelijk juridisch advies voor werkgevers én werknemers.

Volg ons