Voor werkgevers

Iedere werkgever heeft dagelijks te maken met het arbeidsrecht. Of het nu gaat om het aannemen van een nieuwe werknemer, het (dis)functioneren op de werkvloer of het beëindigen van een dienstverband, de regels van het arbeidsrecht zijn altijd van toepassing. Bovendien veranderen deze regels continu. Dat maakt het er niet makkelijker op. Maar geen paniek, daar kunnen wij je bij helpen. Op een manier die ook bij jouw bedrijf past.

Bastiaan

Voorkomen is beter dan genezen.

We begrijpen dat het niet altijd even makkelijk is om de juiste weg te vinden in het doolhof aan regels, maar daar kunnen wij bij helpen. Want ook voor het arbeidsrecht geldt: voorkomen is beter dan genezen. De meeste werkgevers zijn geneigd om pas aan de bel te trekken als er al een conflict is ontstaan of een rechtszaak dreigt. Dat is zonde. Niet alleen voor de onderlinge verhoudingen en evt. reputatieschade, maar ook voor je eigen portemonnee. 

Een gemiddelde rechtszaak kost al snel een paar duizend euro. Terwijl als je je juridische zaken vooraf goed regelt er helemaal geen aanleiding is voor een rechtszaak. En mocht het toch tot een rechtszaak komen, dan weet jij dat je goed hebt gehandeld. Dat maakt de kans om in het gelijk gesteld te worden vele malen groter!

Haal je je brood bij de bakker of de slager?

Uiteraard beschikt niet iedere werkgever over een eigen juridische afdeling. Dat is ook niet nodig. Maar vergis je niet: een HR-afdeling of een accountant die juridisch advies geeft is ook niet echt een goed idee. Juridische materie is voor juristen al ingewikkeld genoeg, laat staan voor buitenstaanders.

Je brood haalt je doorgaans ook bij de bakker en niet bij de slager. Dat zegt genoeg toch? Wil je juridische zekerheid, leg je vraag dan altijd voor aan een specialist op dat gebied. Dan weet je in ieder geval dat je goed zit. En daar gaat het uiteindelijk om.

2022-07-bastiaan-9

De voordelen van een juridisch abonnement:

Een eigen bedrijfsjurist zonder hoog salaris? De oplossing: het juridisch abonnement.

We snappen dat niet iedere werkgever het zich kan veroorloven om een eigen bedrijfsjurist in dienst te nemen. Zoals gezegd is dat ook niet nodig, maar het is wel noodzakelijk om regelmatig even te kunnen schakelen met iemand die kennis van zaken heeft.

Daarom bieden wij een juridisch abonnement aan voor werkgevers.Zodat je altijd een eigen bedrijfsjurist tot je beschikking hebt, alleen dan goedkoper. Klinkt goed toch?

Neem vrijblijvend contact op.

Wil je een keer (digitaal) koffiedrinken om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken? Dat kan! Kosteloos en vrijblijvend.

MeesterRecht.nl biedt begrijpelijk en toegankelijk juridisch advies voor werkgevers én werknemers.

Volg ons