Toolkit goed opdrachtgeverschap
Samenwerken met zzp'ers zonder juridische zorgen over schijnzelfstandigheid. Maak van jouw organisatie een magneet voor de beste zzp'ers door voorop te lopen in Goed Opdrachtgeverschap.
Samenwerken met zzp'ers zonder juridische zorgen over schijnzelfstandigheid. Maak van jouw organisatie een magneet voor de beste zzp'ers door voorop te lopen in Goed Opdrachtgeverschap.
Is jouw organisatie voorbereid op de intensieve handhaving van de Belastingdienst vanaf 1 januari 2025? Schijnzelfstandigheid kan jouw organisatie tienduizenden euro’s kosten per zzp’er.
Met de Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap: nu & in de toekomst’ minimaliseer je de financiële risico’s voor jouw organisatie én bouw je aan een duurzame samenwerking met zzp’ers door middel van ‘Goed Opdrachtgeverschap’.
Ook voor 2025 geldt: ‘De uitvoerings- en handhavingsstrategie van de Belastingdienst is erop gericht dat burgers en bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende en kostbare acties van de Belastingdienst.’
“Daarnaast geldt dat wij conform de brief van 6 september jl. geen vergrijpboetes opleggen over 2025 aan partijen die aantoonbaar actief aan de slag zijn met de juiste kwalificatie van de arbeidsrelatie. Dit geldt voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Naar aanleiding van de motie Flach/Aartsen zullen wij in aanvulling op het bovenstaande in 2025 geen verzuim- en vergrijpboetes voor de kwalificatie van arbeidsrelaties opleggen.”
– Bron: Handhavingsplan Arbeidsrelaties (Tranche 2025) –
Vanaf dat moment gaat de Belastingdienst actief controleren of de zzp’ers met wie je werkt ook écht zelfstandigen zijn. Zo niet, dan is er sprake van schijnzelfstandigheid en riskeer je o.a. fikse boetes en naheffingen.
Schijnzelfstandigheid ontstaat wanneer een zzp’er in de praktijk eigenlijk werknemer is. Dit brengt niet alleen fiscale, maar óók arbeidsrechtelijke risico’s met zich mee voor jouw organisatie. Het voorkomen van schijnzelfstandigheid is complex en vereist actuele juridische kennis, die veel organisaties niet in huis hebben.
Fiscale risico’s
Overige risico’s
Sinds het inmiddels welbekende Deliveroo-arrest waarin bezorgers door de Hoge Raad als werknemers i.p.v. zzp’ers werden gezien, is het aantal rechtszaken over schijnzelfstandigheid flink toegenomen. De verwachting is dat dit vanaf 2025 alleen maar gaat toenemen, zodra zzp’ers geconfronteerd worden met schijnzelfstandigheid. Zo oordeelde het gerechtshof Amsterdam onlangs dat Mediahuis de schijnzelfstandigen diverse ontslagvergoedingen moest betalen, oplopend tot ruim € 75.000,- per zaak.
Wil jij deze juridische & financiële risico’s tegengaan?
Voorkom dat je het risico loopt op tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s aan:
“Ik wilde dat ik deze info veel eerder had gehad. Dit is kennis die elke leidinggevende zou moeten hebben.”
– GGz Centraal (Pilotdeelnemer 2024) –
Zzp-expert dr. Sjanne Marie van den Groenendaal en arbeidsrechtjurist mr. Bastiaan van Rossum hebben de Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap’ ontwikkeld.
De Toolkit biedt:
De investering voor 1 jaar toegang tot de Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap’:
Eenmalig € 2997,- (excl. BTW).*
*Verlenging mogelijk. Lees meer over de investering onder ‘Praktische informatie & investering’.
Het is een illusie om te denken dat je in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt zonder zzp’ers kunt. Nederland kent meer zzp’ers dan ooit en het ziet er niet naar uit dat deze trend stopt. Er is een groeiende behoefte aan flexibiliteit. Niet alleen onder werkgevers, maar ook onder werkenden.
Waarom zou je daar niet op inspringen? Het is immers NIET verboden om vanaf 2025 met zzp’ers te werken. Je hoeft alleen te weten HOE je dit doet. En dat is precies wat je leert in de Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap’.
Het biedt de benodigde juridische kennis én praktische oplossingen om de samenwerking met zzp’ers optimaal te laten verlopen, zodat:
Dus: wil jij je concurrenten te snel af zijn en de beste opdrachtgever van Nederland worden?
Pak dan juist NU je kans en start vandaag nog met Goed Opdrachtgeverschap!
“Heel verhelderend om te snappen waar je op moet letten in de samenwerking met zzp’ers.”
– Edulance (Pilotdeelnemer 2024) –
“Het is een fijne combinatie tussen filmpjes en teksten. De informatie is hierdoor heel duidelijk.
Je wordt stap voor stap meegenomen in het anders gaan kijken naar de factor arbeid.”
– BF Global Logistics (Pilotdeelnemer 2024) –
Praktische informatie & Investering
“Met de opheffing van het handhavingsmoratorium is het noodzaak om naar de basis van de samenwerking te kijken vanuit het juridische perspectief. Vanuit rust en overzicht is er nu in onze organisatie ruimte onstaan om te kijken naar hoe de samenwerking met zzp’ers mogelijk is.”
– GGz Centraal 2024 (Pilotdeelnemer 2024) –
Wil jij zeker weten dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst?
Begin dan nu met de Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap: nu & in de toekomst’.
Plan een vrijblijvende intake en ontdek hoe deze Toolkit jouw organisatie kan helpen om schijnzelfstandigheid te voorkomen en een sterke, betrouwbare flexibele schil kan bouwen. Of liever gezegd: een gouden schil.
Bescherm nu jouw organisatie en zorg voor een optimale samenwerking met zzp’ers.
Start vandaag nog!
De Toolkit ‘Goed Opdrachtgeverschap: nu & in de toekomst’ is een samenwerking tussen de Gouden Schil en MeesterRecht.nl